Steun ons en help Nederland vooruit

Marcel van Gooswilligen

Fractievoorzitter

52 jaar

Woordvoerder Financiƫn, Ruimtelijke Ordening (Noord + Zuid), Volkshuisvesting, Cultuur, Bestuur, Organisatie & Participatie

Hoe ben je de politiek in gekomen?

Ik ben altijd maatschappelijk betrokken geweest. En stem al bijna mijn hele leven op D66. Toen drie jaar geleden de aanslagen in Parijs werden gepleegd, vond ik dat heel heftig. Een aanslag op onze westerse normen en waarden. De onverdraagzaamheid in Nederland nam toe. Dat was voor mij de aanleiding actief te worden voor D66. Ik wil een progressief en optimistisch geluid laten horen.

 

Wat zijn jouw drijfveren binnen de lokale politiek?

De lokale politiek gaat over mensen. Sinds ik actief ben heb ik al veel betrokken Houtenaren gesproken. Over hun idealen. Over dingen die beter kunnen. Ik zet me daar graag voor in. Op die manier Houten iets mooier maken, dat is de belangrijkste reden dat ik mij zo thuis voel in de gemeentepolitiek.

 

Wat zijn jouw doelen voor de komende jaren?

Het aanpakken van het woningtekort in Houten is het allerbelangrijkst. Ik vind het echt zonde dat veel jongeren naar Utrecht vertrekken voor een woning, en dat ouderen hier geen passende woonruimte kunnen vinden. Door de komende jaren betaalbare woningen bij te bouwen voor jongeren en ouderen, wil ik ervoor zorgen dat zij een goede plek kunnen vinden in Houten. Verder maak ik me hard voor het verbeteren van het klimaat. Het is te laat om af te wachten of niets te doen. We moeten nu actie ondernemen.

Een heel ander doel gaat over de samenwerking van de gemeente met de inwoners. Er zit veel kennis bij onze inwoners. Die kunnen vanuit hun eigen kennis en ervaring bijdragen aan de kwaliteit van de plannen van de gemeente. Vaak zijn ze betrokken en willen ze meedenken en meewerken. Dan moeten we ze daar ook een kans voor geven. Een soortgelijke verandering zou ik ook graag binnen de gemeenteraad zien. Meer samenwerking tussen alle partijen. De lijnen tussen coalitie en oppositie mogen van mij vervagen. Op die manier worden alle partijen betrokken en neem je alle kiezers serieus. Er valt op dit vlak nog een hoop te winnen. Ik zou hier graag het voortouw in nemen.

 

Hou zouden mensen jou beschrijven?

Ik ben down-to-earth, nieuwsgierig en werk hard. Ik krijg vaak terug dat ik kritisch ben, maar ook pragmatisch. Af en toe probeer ik met een goede grap de boel te relativeren. Ik houd vast aan mijn principes: als ik iets belangrijk vind, dan zorg ik dat ik het voor elkaar krijg.

06-36254417

Meer van Marcel van Gooswilligen