Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 november 2019

Het Nieuwe Bos Wulven: “van belang om mensen natuur te laten beleven”

Ik kom graag in Nieuw Wulven, één van mijn favoriete plekken in Houten. Ik loop er graag hard, skate er graag, fiets er doorheen en kwam er toen mijn kinderen nog wat jonger waren graag om in het speelbos te spelen. En dat in een mooi en gevarieerd aangelegd gebied. 

En ik gun meer mensen deze ervaring om op een sportieve manier te recreëren in dit gebied of met hun kinderen rond te struinen.  Bewegen in een natuurlijke omgeving draagt immers bij aan het welzijn van mensen. 

En ik vind het dan ook een goede ontwikkeling dat dit gebied bereikbaar wordt voor een grotere groep mensen in de regio, ook voor mensen die slecht ter been zijn. 

En ik vind het geweldig dat nog meer kinderen op deze manier in aanraking kunnen komen met natuur en natuur kunnen beleven. Dat nog meer kinderen kunnen rennen, ravotten, vies kunnen worden in een natuurlijke omgeving.  

Ook ik ben van mening dat in deze tijd met grote zorgen om klimaatverandering en afnemende biodiversiteit we de natuur en de biodiversiteit in dit gebied moeten koesteren. Dat dit gebied met inmiddels een grote natuurwaarde bedoeld is als recreatiegebied, vind ik dan ook geen steekhoudend argument om een mogelijk aantasting van natuurwaarden te rechtvaardigen.  

Desalniettemin vind ik het gerechtvaardigd en proportioneel om op deze plek, deze horecagelegenheid te vestigen. Ik vind het gerechtvaardigd om een klein stukje van dit uitgestrekte gebied zodanig in te richten dat de aantrekkelijkheid en bereikbaarheid van Nieuw Wulven voor een grotere groep mensen vergroot wordt. 

Juist nu, in tijden van polarisatie, waarbij er groepen mensen in de maatschappij zijn die het belang van natuurbehoud bagatelliseren en economische belangen voorop zetten, is het juist van belang om mensen, gezinnen met jonge kinderen natuur te laten beleven.

Juist nu, in tijden van bewegingsarmoede en beperkte  recreatiemogelijkheden, gun ik het een ieder om te kunnen recreëren in de natuur.  

 

We zullen dus instemmen met het raadsvoorstel.