Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 15 juni 2018

D66 vraagt om transparantie over formatieconflict ITH & GL

In de raadsvergadering van afgelopen dinsdag hebben ITH en GroenLinks tegenstrijdige verklaringen gedaan over de onderhandelingen over windenergie in de eerste formatieronde. Hierdoor is onduidelijkheid ontstaan over de intenties van beide partijen op dit dossier. Hiermee is onduidelijkheid gecreëerd over een hoofdoorzaak van de breuk met ITH, een breuk die door die partij erg hoog wordt opgenomen. En hiermee lijkt de betrouwbaarheid van betrokkenen in het geding.

Met deze brief heeft D66 Houten daarom aan de onderhandelaars van CDA, GroenLinks en ITH gevraagd om de relevante passages over dit onderwerp openbaar te maken, zodat er duidelijkheid wordt verschaft aan raad en inwoners.