Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 13 april 2018

Informateur nodigt D66 Houten uit voor verkennend gesprek

Donderdagavond rapporteerde informateur Hans Martijn Ostendorp over de voortgang van de verkennende gesprekken tussen CDA, GroenLinks en ITH. Hij maakte bekend dat CDA en GroenLinks hebben besloten om in de breedte gesprekken te voeren met de andere partijen uit de Houtense Gemeenteraad.

Vandaag zijn VVD en D66 door de informateur uitgenodigd voor een verkennend gesprek. D66-fractievoorzitter Marcel van Gooswilligen: “CDA en GroenLinks willen verkennen of samenwerking met D66 mogelijk is. Wij staan open voor zo’n gesprek. Als wij gevraagd worden om een bijdrage te leveren aan een stabiele coalitie die inzet op wonen, zorg en klimaat, dan zullen wij daar serieus naar kijken.”

Komende dinsdag zal het gesprek plaatsvinden.