Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 12 april 2018

D66 staat pal voor godsdienstvrijheid in Houten

Afgelopen nacht zijn bij het gemeentehuis anti-islam spandoeken opgehangen als protest tegen de komst van een moskee aan de Handboog in Houten. D66 heeft met verbijstering kennis genomen van deze actie en keurt deze af. D66 staat pal voor de vrijheid van godsdienst en ziet Houten als een diverse samenleving waarin ruimte is voor iedereen, ongeacht religie, geaardheid of afkomst. Daarbij hoort ook dat iedereen de gelegenheid heeft om zijn/haar religie te belijden of samen te komen met geloofsgenoten.

Wij vinden het onterecht dat de Houtense islamitische gemeenschap en de islam in het algemeen wordt weggezet als terreur en nemen hier afstand van. De initiatiefnemers van de moskee en hun geloofsgenoten worden nu zonder reden in een kwaad daglicht gezet. Dit past in onze ogen niet bij hoe wij in Houten met elkaar omgaan.

Wij zijn voorstander van een fatsoenlijk dialoog tussen de initiatiefnemers en inwoners met zorgen over de komst van de moskee. D66 gaat graag met de initiatiefnemers van de moskee in gesprek over hun plannen.