Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 19 januari 2018

D66 Houten presenteert kandidaten en verkiezingsprogramma!

Vol trots presenteert D66 Houten haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Het is een diverse lijst van 27 kandidaten waarin jong en oud vertegenwoordigd zijn. Drie kandidaten zijn afkomstig uit het buitengebied van Houten.

Lijsttrekker Marcel van Gooswilligen is erg enthousiast over de lijst: “Het is een goede mix van ervaring en nieuwe energie. Wij hebben ambitieuze doelen voor de komende periode. Het terugdringen van de wachtlijsten voor betaalbare woningen en de realisatie van een tweede windmolenpark zijn twee belangrijke speerpunten voor ons. Ik heb enorm veel zin om daar met dit team aan te gaan werken.”

Onze 7 kandidaat-raadsleden:

Marcel van Gooswilligen (49) is een relatief nieuw gezicht binnen de Houtense politiek. Hij was al actief als penningmeester van D66 Houten en is momenteel als commissielid bij de fractie betrokken. Marcel wil de komende jaren werken aan het stimuleren en versterken van initiatieven uit de Houtense samenleving. “Met een fonds voor bewonersinitiatieven gaan we succesvolle initiatieven eenmalig ondersteunen bij het realiseren van een groeispurt, zodat het bestaande succes in één klap vergroot wordt.”

De nummer 2 op de lijst is Jarno Groenveld (22), die al lid is van de gemeenteraad en zich weer verkiesbaar stelt. Als docent geschiedenis heeft hij veel ervaring in het onderwijs, maar hij zet zich breder in: “De zorg is een belangrijk aandachtspunt voor mij. De verbetering van de thuis- en verpleegkundige hulp is een prioriteit de komende jaren.”

Zittend raadslid Eldert van Luling (63) loopt al tien jaar mee in de Houtense politiek. Hij wil deze ervaring meenemen in een nieuwe raadsperiode. Eldert maakt zich vooral hard voor Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ‘t Waal. “Ik wil het buitengebied leefbaarder maken, door meer ruimte te bieden voor woningbouw en ondernemerschap. Ook het verminderen van de verkeersdrukte in het buitengebied is een belangrijke ambitie voor mij.”

Nieuwkomer en nummer 4 op de lijst is Marjan Boonzaaijer (51). Haar overtuiging is dat iedereen zich optimaal moet kunnen ontwikkelen en mee moet kunnen doen in de maatschappij. Hiervoor heeft zij zich internationaal, nationaal en lokaal ingezet bij organisaties zoals Unicef, Artsen zonder Grenzen en de Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Houten. Nu wil Marjan deze ervaring gaan inzetten voor D66 Houten: “Een persoonlijk doel is dat alle kinderen in Houten lid kunnen zijn van een sportclub. Tevens vind ik voedselonderwijs en gezonde, rookvrije scholen en sportaccommodaties belangrijk.”

Op nummer vijf pronkt de naam van Jaap Staman (29). Hij heeft politieke en publieke communicatie gestudeerd en werkt momenteel in de horeca. Jaap is erg gemotiveerd om zich voor D66 in te zetten: “Al ruim 21 jaar woon ik als jongere in Houten. Opgroeien in Houten is geweldig, maar er zijn ook dingen waar ik tegenaan ben gelopen. Het terugdringen van de wachtlijsten voor betaalbare huurwoningen en meer evenementen naar Houten halen zijn dingen die ik wil bereiken voor de huidige en toekomstige Houtense jeugd.”

Esmée Zandvliet (23) heeft veel politieke ervaring opgedaan als bestuurslid van de Jonge Democraten. Nu wil zij zich als raadslid hard maken voor een beter klimaat. “Wat mij betreft gaat Houten een radicale stap zetten naar meer schone energie. Zonnepanelen op alle gemeentelijke gebouwen dragen daaraan bij. En ook een tweede windmolenpark is hard nodig!”

De top 7 wordt gecomplementeerd door Noud Esselink (35). Als ondernemer heeft hij ervaren dat Houten een goede en centrale plaats is om te ondernemen. Desondanks zijn er volgens Noud ook problemen die aangepakt moeten worden: “Er is sprake van veel winkelleegstand op Het Rond en in Castellum. Door mij in te zetten voor een levendiger winkelgebied en minder overbodige vergunningen voor ondernemers wil ik dit gaan verbeteren.”

Klik hier om ons verkiezingsprogramma te lezen.